Ivan Penava

Ivan Penava Gradonačelnik Vukovara o padu broja Srba u Vukovaru: ''Nadam se da smo osigurali bar 10 godina stabilnosti u gradu'' Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava komentirao je pad broja Srba u Vukovaru ispod 30 posto odnosno za pet posto od zadnjeg popisa stanovništva rekavši da to nije rezultat iseljavanja Srba već proizlazi iz netočnosti popisa stanovništva iz 2011. Predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar smatra da možebitno ukidanje nekih prava Srba u Vukovaru tu zajednicu neće puno pogoditi jer i ona koja su im dosad bila zajamčena, nisu mogli konzumirati. U srpskoj zajednici kažu pak da ni dosad nisu mogli konzumirati prava koja im pripadaju. Penava (DP): Neko je eksperimentirao lažnim podacima, sve se vraća na stanje prije 2011. Penava je ocijenio kako su ti podaci na tragu onoga što govori već više od 10 godina. "Podaci govore u prilog tome da je popis stanovništva obavljen po prošlom popisu netočan i ti podaci dovode pod znak pitanja kome je bilo u cilju u Vukovar implementirati lažne podatke, dovesti do napetosti, da se pripadnici srpske manjine moraju osjećati nelagodno jer je netko eksperimentirao s lažnim podacima", izjavio je novinarima Penava. Po njegovim riječima, to je sada napravljeno kako je trebalo Ivan Penava Gradonačelnik Vukovara te je vraćen mir u grad Vukovar. "Nadam se da smo osigurali bar 10 godina stabilnosti u gradu", kazao je dodajući kako će se, što se tiče uporabe jezika i pisma srpske manjine u Vukovaru, sve vratiti na stanje prije 2011. Ilustracija Smanjio se broj Srba u Hrvatskoj, u Vukovaru će ostati bez prava na ćirilicu “Predložit ću promjene i vratiti stvari na stanje od prije popisa 2011. kad smo na temelju lažnih podataka bili prisiljeni na neke korake neprirodnim načinom, neprirodnim putom. Postoje načini dozrijevanja kad su mogući koraci prema naprijed. Ako se ti koraci rade na silu, onda se dobije kontraudar", ocijenio je Penava. Naglasio je da svakom pripadniku manjine treba izaći ususret, ali preduvjet za to je jako povjerenje i stajalište da smo svi u poziciji napretka. "Dok imate destruktivne misli i politike i izjave o Ivan Penava Gradonačelnik Vukovara velikosrpskoj politici ili odlikovanjima Šešelju, jasno je da u Vukovaru hrvatski narod, kao većinski, nema manevarskog prostora učiniti iskorak prema naprijed”, kazao je poručivši kako se nijedno pravo koje je "iskamčeno temeljem lažnog popisa" neće pustiti niti ostaviti.

Ivan Penava

Gradonačelnik
OCJENA KORISNIKA
0
0osvrta

Koja su pravila komentiranja?

Javni službenik (državni službenik) se ocjenjuje u kategorijama učinkovitost/stručnost, kvaliteta obavljenih poslova, vrijeme čekanja/poštivanje roka.

Zabranjeno je: vrijeđati, omalovažavati, uznemiravati zbog rasne, vjerske, nacionalne ili etničke pripadnosti, jezika, podrijetla, boje kože, seksualne orijentacije, rodnog identiteta, invaliditeta ili kakvih drugih osobina, kršiti ljudska prava ili važeće zakone. 

Opišite Vaše iskustvo s javnim službenikom. Ocjenjuju se tri kriterija. Ocjenjivanje se vrši klikom na liniju koja je podijeljena na 10 segmenata — od 0.5 do 5. Da bi ocjena bila vidljiva, minimalna ocjena koju dodijelite službeniku mora biti 1. Ako je za neki kriterij dodijeljeno 0.5, ukupna ocjena neće biti vidljiva

OSVRT KORISNIKA

5
0%
4.5
0%
4
0%
3.5
0%
3
0%
2.5
0%
2
0%
1.5
0%
1
0%
    Prikazano 0 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Učinkovitost | Stručnost0 Kvaliteta obav­ljenih poslova0 Vrijeme čekanja | Poštivanje roka0

Preostaje 4000 znakova za unos.

Zahvaljujemo na vašem osvrtu! Osvrt će biti vidljiv nakon provjere sustava.
VRH