Antonio Vučetić

Antonijo Vučetić - Općina Vir. Javni službenici. Ocijeni ih!

Nova epizoda kohabitacije u Općinskom vijeću Vira rezultirat će dvjema kaznenim prijavama, piše Slobodna Dalmacija. Najprije su predstavnici nove većine optužili Antonija Vučetića, predsjednika Općinskog vijeća Antonijo Vučetić, da je ukrao službeni automobil, a sada on uzvraća najavom da će ih tužiti za lažno prijavljivanje. - Nakon saznanja da dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća Antonio Vučetić koristi službeno vozilo VW Passat, registracijskih oznaka ZD-123-GZ, u vlasništvu Općine Vir, bez valjane odluke, kazneno smo ga prijavili Policijskoj upravi zadarskoj. Riječ je o kaznenom djelu krađe vozila koji Vučetić koristi 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu i s kojim dnevno prevaljuje stotinjak kilometara, budući da stanuje u Zadru, iako je formalno prijavljen na adresi u Viru. Dakle, od policije zahtijevamo da utvrdi sve okolnosti krađe vozila, a od Antonija Vučetića tražimo da odmah i bez odgode vrati vozilo i ključeve stvarnom vlasniku, Općini Vir - navodi se u priopćenju što ga je potpisalo sedam vijećnika koji čine novu većinu u lokalnom parlamentu. Policija je brzo reagirala i već obavila razgovore s čelnikom virskog Vijeća. - Na Viru nije ukradeno nikakvo, pa ni općinsko auto, na Viru je ukradena volja birača! O "krađi" službenog automobila sam već razgovarao s policajcima, pokazao sam im načelnikovu odluku po kojoj mi je automobil na raspolaganju i tu je sve jasno. Ali, sada ću ja podnijeti kaznenu prijavu zbog lažnog prijavljivanja! Pa ti ljudi znaju da isti auto vozim već pet godina, četiri godine kao donačelnik Antonijo Vučetić i sada kao predsjednik Općinskog vijeća. Ali, eto, oni su to, kao, otkrili tek sada?! Iza toga stoje neki drugi interesi - kaže Vučetić po kojemu je "nova većina u Općinskom vijeću izgorjela od puste želje". Pokušavajući ilustrirati o kakvim se to interesima radi, predsjednik Vijeća navodi i jedan primjer: - Htjeli su da Općinsko vijeće jedno zemljište izvan građevinske zone svojom odlukom uvrsti u taj prostor, što je notorna nezakonitost! A vlasnik zemljišta na kojemu bi neka tvrtka iz Zagreba gradila poslovni centar je čovjek kojega ta nova većina želi izabrati za predsjednika Općinskog vijeća. Ponavljam, radi se o kaznenom djelu - tvrdi Antonio Vučetić i dodaje: - Oni o sebi govore kao o "novoj vlasti”, zaboravljaju da nisu nikakva vlast Općina Vir nego samo članovi Općinskog vijeća, pa Ministarstvu prijavljuju OV kao nelegitimno, a istovremeno u njemu sjede! Brkaju kompetencije, ali su ovim lažnim prijavljivanjem prešli mjeru. Nisu shvatili razliku između predstavničke i izvršne vlasti, žele podnositi prijedloge o Prostornom planu i onda o tome odlučivati, a sebe ubaciti u nadzorne odbore. Silno žele biti vlast, a nisu, silno žele smijeniti načelnika, ali ne mogu i pritom ne žele nove izbore jer znaju kako bi na njima prošli, uvjeren je Vučetić.

Antonio Vučetić

Općinsko vijeće
OCJENA KORISNIKA
3.5
1osvrt

Koja su pravila komentiranja?

Javni službenik (državni službenik) se ocjenjuje u kategorijama učinkovitost/stručnost, kvaliteta obavljenih poslova, vrijeme čekanja/poštivanje roka.

Zabranjeno je: vrijeđati, omalovažavati, uznemiravati zbog rasne, vjerske, nacionalne ili etničke pripadnosti, jezika, podrijetla, boje kože, seksualne orijentacije, rodnog identiteta, invaliditeta ili kakvih drugih osobina, kršiti ljudska prava ili važeće zakone. 

Opišite Vaše iskustvo s javnim službenikom. Ocjenjuju se tri kriterija. Ocjenjivanje se vrši klikom na liniju koja je podijeljena na 10 segmenata — od 0.5 do 5. Da bi ocjena bila vidljiva, minimalna ocjena koju dodijelite službeniku mora biti 1. Ako je za neki kriterij dodijeljeno 0.5, ukupna ocjena neće biti vidljiva

OSVRT KORISNIKA

5
0%
4.5
0%
4
0%
3.5
0%
3
100%
2.5
0%
2
0%
1.5
0%
1
0%
  Prikazano 1 review
 1. Učinkovitost | Stručnost

  Kvaliteta obav­ljenih poslova

  Vrijeme čekanja | Poštivanje roka

  a tako tako… može i bolje raditi
  0

  0

  Već ste glasali!

  Odgovori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Učinkovitost | Stručnost0 Kvaliteta obav­ljenih poslova0 Vrijeme čekanja | Poštivanje roka0

Preostaje 4000 znakova za unos.

Zahvaljujemo na vašem osvrtu! Osvrt će biti vidljiv nakon provjere sustava.
VRH