Luka Juroš

Luka Juroš Gradski ured za obrazovanje Grad Zagreb

U Zagreb iz Bruxellesa: Tko je Luka Juroš, novi gradski pročelnik za obrazovanje Luka Juroš vraća se iz Bruxellesa i Grad Zagreb preuzet će mega zagrebački, sport i mlade Godinu dana od promjene vlasti u Zagrebu, sport i mlade dobit će novog pročelnika – Luku Juroša. Njegovo ime obznanio je na jučerašnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Tomislav Tomašević. Tako će nakon Ivice Lovrića i v.d. pročelnice u jedan od najvećih gradskih ureda zasjesti Juroš, a u fotelju gradskog pročelnika stiže iz Bruxellesa, u kojem je posljednjih sedam i pol godina radio kao zaposlenik Europske komisije na različitim poslovima vezanima uz javni obrazovni sektor. Prije toga radio je osam godina u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Grad Zagreb baveći se visokim obrazovanjem i studentskom problematikom. Zagreb konačno dobio novog pročelnika za obrazovanje. Ima ozbiljan CV, školovao se u Londonu i na Harvardu, radi za Europsku komisiju Zagrebački, sport i mlade ima novoga pročelnika. Nakon Ivice Lovrića, koji je tu funkciju obnašao dugi niz godina tijekom mandata Milana Bandića, te nakon privremene pročelnice posljednjih godinu dana, gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je po provedenom javnom natječaju na funkciju gradskog ministra obrazovanja, sporta i mladih imenovao Luku Juroša. Riječ je o stručnjaku koji dolazi iz Europske komisije gdje posljednjih sedam i pol godina radi na nizu funkcija vezanih uz javni obrazovni sektor te praćenje i kreiranje politika u tom sektoru. Prije dolaska u Europsku komisiju, 42-godišnji Juroš je nešto više od osam godina radio u Ministarstvu znanosti i obrazovanja

Luka Juroš

Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade
OCJENA KORISNIKA
3
4osvrta

Koja su pravila komentiranja?

Javni službenik (državni službenik) se ocjenjuje u kategorijama učinkovitost/stručnost, kvaliteta obavljenih poslova, vrijeme čekanja/poštivanje roka.

Zabranjeno je: vrijeđati, omalovažavati, uznemiravati zbog rasne, vjerske, nacionalne ili etničke pripadnosti, jezika, podrijetla, boje kože, seksualne orijentacije, rodnog identiteta, invaliditeta ili kakvih drugih osobina, kršiti ljudska prava ili važeće zakone. 

Opišite Vaše iskustvo s javnim službenikom. Ocjenjuju se tri kriterija. Ocjenjivanje se vrši klikom na liniju koja je podijeljena na 10 segmenata — od 0.5 do 5. Da bi ocjena bila vidljiva, minimalna ocjena koju dodijelite službeniku mora biti 1. Ako je za neki kriterij dodijeljeno 0.5, ukupna ocjena neće biti vidljiva

OSVRT KORISNIKA

5
50%
4.5
0%
4
0%
3.5
0%
3
0%
2.5
0%
2
0%
1.5
0%
1
50%
  Prikazano 4 komentara
 1. Učinkovitost | Stručnost

  Kvaliteta obav­ljenih poslova

  Vrijeme čekanja | Poštivanje roka

  Dobar
  0

  1

  Već ste glasali!

  Odgovori
 2. Učinkovitost | Stručnost

  Kvaliteta obav­ljenih poslova

  Vrijeme čekanja | Poštivanje roka

  dobar
  0

  3

  Već ste glasali!

  Odgovori
 3. Učinkovitost | Stručnost

  Kvaliteta obav­ljenih poslova

  Vrijeme čekanja | Poštivanje roka

  Pročelnik ne odgovara na upit mailom kao ni nitko drugi iz Gradskog ureda. Gradski ured pod njegovim vodstvom i dalje ne poštuje odredbe DPS-a, vrše pritiske na ravnatelje da krše i ignoriraju zakone i propise koji idu u korist radnika, te tako ugrožavaju zdravlje odgojitelja koji rade pod velikim opterećenjima i pritiscima.
  4

  1

  Već ste glasali!

  Odgovori
 4. Učinkovitost | Stručnost

  Kvaliteta obav­ljenih poslova

  Vrijeme čekanja | Poštivanje roka

  Neugodan, bahat, ne poznaje temelje odgoja i obrazovanja, nema kulture niti bontona. Ne posjeduje znanja potrebna za Pročelnika. Ured nikad gori. Ljudi ne znaju što treba raditi, svi ss boje obavljati posao zbog njega i tiranije Možemo. Prezire sve što je vjersko, toliko o toleranciji i prihvaćanju različitosti. Neugodan u komunikaciji, pun sebe i pravi se da zna što radi, a zapravo je suprotno.
  6

  2

  Već ste glasali!

  Odgovori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Učinkovitost | Stručnost0 Kvaliteta obav­ljenih poslova0 Vrijeme čekanja | Poštivanje roka0

Preostaje 4000 znakova za unos.

Zahvaljujemo na vašem osvrtu! Osvrt će biti vidljiv nakon provjere sustava.
VRH