KOJA SU PRAVILA KOMENTIRANJA?

Javni službenik se ocjenjuje izričito u kategorijama: 1. stručnost, 2. razina pomoći, 3. ljubaznost, 4. vrijeme čekanja

Zabranjeno je:

  • vrijeđati, omalovažavati, uznemiravati zbog rasne, vjerske, nacionalne ili etničke pripadnosti, jezika, podrijetla, boje kože, seksualne orijentacije, rodnog identiteta, invaliditeta ili kakvih drugih osobina
  • lažno predstavljanje i korištenje višestrukih identiteta
  • kršiti ljudska prava ili važeće zakone
  • koristiti vulgarne izraze

JE LI MOJA RECENZIJA POTPUNO ANONIMNA?

Ocjenjivanje javnog službenika je potpuno anonimno. Budući da se ocjena temelji na vašem osobnom i iskrenom mišljenju, zaštita vaše anonimnosti i osobnih podataka nam je najbitnija. Za ocjenjivanje nam je potrebna samo vaša email adresa kako bismo vam poslali potvrdu o primitku ocjene te kako bi se spriječilo višestruko te lažno ocjenjivanje. Vaša email adresa neće biti nigdje objavljena i ne prosljeđuje se trećim stranama. Ukoliko želite promijeniti recenziju, morate se prijaviti s KORISNIČKIM RAČUNOM.

ZAŠTO JE MOJA RECENZIJA ODBIJENA?

Prije nego što se vaša receznija objavi, naše uredništvo provjerava ocjenu kako bi se osiguralo da se ne objavi sadržaj koji nije u skladu s našim s pravilima komentiranja te UVJETIMA KORIŠTENJA. Isto tako želimo s provjerom zaštiti vašu anonimnost. Ukoliko recenzija nije u skladu s našim pravilima, recenzija će biti odbijena odnosno sadržaj komentara će biti prilagođen.

Što sa zloupotrebom?

Ako se javni službenik o kojemu se pišu lažne recenzije, pozove na kazneno djelo sramoćenja i ako dođe do kaznenog djela, policija ima pravo tražiti podatke o IP adresi s koje je komentar poslan. Ako to sud naloži, mi ćemo po nalogu suda dostaviti podatke.

GDPR

Zaštita osobnih podataka jedan je od osnovnih zadataka koje GDPR stavlja pred organizacije bilo da je riječ o osobnim podacima korisnika, klijenata ili zaposlenika. Budući da se ocjena javnog službenika temelji na Vašem osobnom i iskrenom mišljenju, zaštita Vaše anonimnosti i osobnih podataka nam je najbitnija.

Organizacije u svakom trenutku moraju znati gdje su koji podaci te u koju svrhu se smiju koristiti. Isto tako, u slučaju da netko odluči povući privolu za korištenje njegovih osobnih podataka, organizacije moraju biti u mogućnosti učiniti to u zadanom roku. Ukoliko želite saznati koje vaše osobne podatke koristimo ili ukoliko želite zatražiti brisanje vaših osobnih podataka, slobodno nam se javite na SUPPORT te ćemo vam rado poslati podatke.

U obavljanju svoje djelatnosti, prikupljamo i obrađujemo osobne podatke poštujući sve relevantne zakone i propise. Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo temeljem vaših izričitih privola za sljedeće svrhe: da vam pošaljemo informacije o poslodavcima u Hrvatskoj, da objavimo anonimno vaše ocjene o radnim uvjetima te radi poduzimanja radnji prije i /ili u svrhu sklapanja ugovora s našim partnerima. 

Sukladno odredbama Uredbe EU 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka), Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) i ostalih relevantnih propisa koji se primjenjuju u Republici Hrvatskoj obavještavamo Vas da će podaci koje navedete prilikom prijave za zaposlenje biti registrirani u našoj bazi podataka te će se obrađivati ručno i automatizirano.

Podaci se pohranjuju u bazu podataka u vlasništvu Ocijeni.eu, sukladno priloženoj strukturi osobnih podataka. 

Ocijeni.eu podatke ispitanika ne daje na procesiranje trećoj strani niti ih iznosi u bilo kojem obliku izvan Republike Hrvatske. Svim ispitanicima jamčimo stupanj zaštite podataka u skladu sa normom informacijske sigurnosti ISO 27001:2013, sukladno interno definiranim dokumentima zaštite informacija i sustava. Ocijeni.eu će sve prijave za zaposlenje koje zaprimi obrađivati u skladu sa gore navedenim aktima.

Vaše osobne podatke pohranjujemo na period od godinu dana, nakon čega će isti biti izbrisani ukoliko ih ne ažurirate po primitku obavijesti o isteku perioda za koji ste nam dali privolu za obradu Vaših podataka.

U svakom trenutku imate pravo uskratiti danu privolu za obradu osobnih podataka.

O svim pravima i obavezama Ocijeni.eu kao voditelja obrade osobnih podataka i Vas kao ispitanika možete se dodatno informirati na stranicama Agencije za zaštitu osobnih podataka na: poveznici

U slučaju bilo kakvih nepravilnosti vezanih uz obradu i korištenje Vaših osobnih podataka, molimo da nas kontaktirate na [email protected] prilaganjem obrasca sa svim potrebnim detaljima.

© 2022

VRH