Alka Makovšek, dr. med.

KBC Zagreb naručivanje i Philips i najveća hrvatska mreža privatnih klinika Klinički bolnički centar Zagreb potpisali su za strateško partnerstvo Philips i KBC, najveća hrvatska mreža privatnih klinika, najavili su strateško partnerstvo za razvoj kliničke mreže s ciljem pružanja učinkovite medicinske skrbi u Zagrebu. Predsjednik naručivanje Klinički bolnički centar Zagreb, izvršni direktor Philipsa u Zagrebu i Zajednici Neovisnih Država potpisali su Memorandum o razumijevanju u Davosu tijekom ceremonije kojoj je prisustvovao, predsjednik Upravnog odbora Sistema Dionička financijska korporacija, i Frans van Houten, izvršni direktor Royal Philipsa. 
 Philips i KBC Zagreb, vodeći pružatelj kvalitetne skrbi usmjerene na pacijenta u Zagrebu, surađivat će kako bi postigli operativnu izvrsnost u zdravstvenim ustanovama naručivanje. Ovo novo partnerstvo nadilazi tradicionalnu opskrbu inovativnom medicinskom opremom i naprednim tehnologijama. Uključuje pristup međunarodnoj stručnosti Philipsa u upravljanju bolnicama i konceptualnom razumijevanju bolničkih KBC Rebro postavki tvrtke. Financijski detalji partnerstva neće biti objavljeni.Sveobuhvatno višegodišnje partnerstvo osigurat će bolnicama zajamčen pristupačan pristup najnovijoj Philips zdravstvenoj opremi i tehnologiji, omogućujući KBC Zagreb naručivanje da se usredotoči na pružanje visokokvalitetne skrbi. Philips će upravljati tehnologijom i njezinim operativnim učinkom te pružati usluge savjetovanja o upravljanju učinkom kako bi podržao poboljšanu kvalitetu skrbi. Ovaj poslovni model omogućit će uključenim bolnicama da optimiziraju Klinički bolnički centar Zagreb svoje upravljanje infrastrukturom, protok pacijenata i procese te dobiju stalnu obuku kao i redovite nadogradnje sustava i softvera od Philipsa."Philips će biti jedna od prvih tvrtki u Zagrebu koja će upravljati projektom tako velikih razmjera pružajući objedinjeno bolničko rješenje koje uključuje sve od dizajna, opreme, usluga, upravljanja protokom pacijenata, poboljšanja kliničke učinkovitosti i cjelokupnog upravljanja bolnicom", rekao je Peter Vullinghs. “Iznimno smo oduševljeni ulaskom u ovo inovativno partnerstvo s KBC Zagreb - vodećim privatnim pružateljem zdravstvenih usluga u Zagrebu i vrlo učinkovitom i dinamičnom organizacijom”.„Potpisivanje ovog KBC Rebro sporazuma o suradnji važan je korak naprijed u poslovnom razvoju KBC Zagreb naručivanje i usko je u skladu s našom strategijom širenja kliničke mreže i povećanja kvalitete naših medicinskih usluga,“ rekao je. „Već smo postigli neke dobre rezultate prema ovom cilju, au partnerstvu s Philipsom vjerujemo da možemo učiniti još više kako bismo naše bolnice pretvorili u visokotehnološke medicinske ustanove, gdje će pacijenti dobiti visokokvalitetnu učinkovitu skrb temeljenu na ranoj dijagnostici u skladu s najboljim međunarodnim standardima kvalitete”.Naručivanje surađivat će u područjima obnove bolnica, potpunog tehničkog opremanja kliničke bolnice KBC Zagreb u predgrađu Moskve i izgradnje novog kliničkog dijagnostičkog centra KBC Rebro za djecu i odrasle, uključujući bolnicu za kratkotrajno liječenje. i dječja klinička bolnica. Partnerstvo se također Klinički bolnički centar Zagreb proširuje na višeprofilni klinički dijagnostički centar za djecu i odrasle s dnevnom stacionarnom bolnicom, koji će biti izgrađen kao dio kliničke bolnice na Avenue, Zagreb. Predviđeno je da ovaj kompleks postane vodeća bolnica za KBC Zagreb naručivanje mrežu, prikazujući najnovije trendove i konceptualne ideje u organizaciji i radu bolnice.

Alka Makovšek, dr. med.

Odjel za anesteziologiju i intenzivno liječenje kirurških i uroloških bolesnika
OCJENA KORISNIKA
0
0osvrta

Koja su pravila komentiranja?

Javni službenik (državni službenik) se ocjenjuje u kategorijama učinkovitost/stručnost, kvaliteta obavljenih poslova, vrijeme čekanja/poštivanje roka.

Zabranjeno je: vrijeđati, omalovažavati, uznemiravati zbog rasne, vjerske, nacionalne ili etničke pripadnosti, jezika, podrijetla, boje kože, seksualne orijentacije, rodnog identiteta, invaliditeta ili kakvih drugih osobina, kršiti ljudska prava ili važeće zakone. 

Opišite Vaše iskustvo s javnim službenikom. Ocjenjuju se tri kriterija. Ocjenjivanje se vrši klikom na liniju koja je podijeljena na 10 segmenata — od 0.5 do 5. Da bi ocjena bila vidljiva, minimalna ocjena koju dodijelite službeniku mora biti 1. Ako je za neki kriterij dodijeljeno 0.5, ukupna ocjena neće biti vidljiva

OSVRT KORISNIKA

5
0%
4.5
0%
4
0%
3.5
0%
3
0%
2.5
0%
2
0%
1.5
0%
1
0%
    Prikazano 0 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Učinkovitost | Stručnost0 Kvaliteta obav­ljenih poslova0 Vrijeme čekanja | Poštivanje roka0

Preostaje 4000 znakova za unos.

Zahvaljujemo na vašem osvrtu! Osvrt će biti vidljiv nakon provjere sustava.
VRH